Kunstdrukatelier

Studio Van Cauwenberge is een kunstdrukatelier onder leiding van meesterdrukker Wim Van Cauwenberge. Zowel beginnende als gevestigde hedendaagse kunstenaars kunnen hier de wereld van de grafische printmedia verkennen, om in samenwerking met Wim eigen artistieke projecten uit te werken.

Bij Studio Van Cauwenberge staat het onderzoek en de zoektocht naar de beste grafische uitwerking van die projecten centraal, om zo het essentiële karakter van de kunstenaar te omvatten en weer te geven. De uitdagende samenwerking tussen de kunstenaar en de meesterdrukker zorgt voor een boeiend discours waarbinnen de grenzen van het medium op innovatieve manier worden afgetast.

De meeste projecten resulteren in edities, uitgewerkt aan de hand van zowel traditionele grafiekkunst als hedendaags vernieuwend grafisch onderzoek.

Specialisaties

Naast een specialisatie in alle klassieke diepdruk-, hoogdruk- en vlakdruktechnieken, beheerst meesterdrukker Wim van Cauwenberge ook de traditionele heliogravure, als de meest recente fotografische druktechnieken, dit dankzij zijn eindeloze fascinatie voor het magische verbond tussen chemie en het gedrukte beeld.