Wim Van Cauwenberge

Kunstdrukatelier

Studio Van Cauwenberge is een printstudio onder leiding van meesterdrukker Wim Van Cauwenberge. Onze specialisatie is het maken van kunstdrukken en edities, door middel van alleen de edele druktechnieken.

Zowel beginnende als gevestigde hedendaagse kunstenaars kunnen in ons atelier de wereld van de grafische printmedia verkennen en in samenwerking met Wim eigen artistieke projecten uitwerken. We werken in opdracht, maar concentreren ons ook op het uitgeven van gelimiteerde edities binnen de grafiekkunst.

In ons atelier kan je ook terecht voor hedendaags vernieuwend grafisch onderzoek en onderwijs. Wie meer wil leren van de verschillende traditionele en edele druktechnieken, of zich graag wil bijscholen in de meer hedendaagse ontwikkelingen in de wereld van de grafiekkunst, kan bij ons terecht voor workshops of persoonlijke begeleiding. Dit kan in onze eigen printstudio, maar ook op verplaatsing.

Specialisaties

In ons atelier kan je terecht voor alle klassieke diepdruk-, hoogdruk- en vlakdruktechnieken. Daarnaast hebben we zeefdruk in ons pakket en verschillende traditionele en hedendaagse fotografische drukprocédés

Wim heeft zich gedurende jaren vastgebeten in het onderzoek naar de traditionele heliogravure. Het is dan ook met grote trots dat wij deze techniek op onze palmares mogen schrijven.

Ook als kunstenaar is Wim actief. Zijn persoonlijk werk kan je hier bekijken.